Nou repte superat: velocitat, flexibilitat en formats i facilitat d'ús
  • 24/05/2022
Una important empresa de perfumeria ens va fer arribar un nou repte: muntatge eficient de taps d'alta perfumeria en formats diversos, que requerien encolat en calent en una fase del procés. La màquina havia de ser flexible per poder assumir diferents formats. Per tant, requeria que el canvi d'utillatges fos fàcil, ràpid i que el pogués realitzar qualsevol operari, encara que no tingués experiència.

La principal novetat d'aquesta màquina és que el sistema de transport d'utillatges està fet amb el sistema XTS de Beckhoff. Es tracta, d'uns carros motoritzats que es poden controlar individualment. Així, podem jugar amb velocitats i punts de parada per a cadascun dels utillatges.

La màquina treballa a 70 cicles per minut i les peces es treballen de forma unitària. Quan es requereix canvi de format del tap, el canvi d'utillatge es pot fer en només 1 hora i ho pot fer una persona sense massa coneixement tècnic.

La màquina munta els taps i els enganxa amb cola calenta. Un cop ensamblats, un robot aranya agafa els taps i els col·loca dins els blisters amb els quals el client lliura el material.